Sprijină acest proiect
Dragă cititorule, Acest site este o inițiativă privată. Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce mai departe acest proiect. Îl poți susține prin donații, prin intermediul platformelor de mai jos. Orice ajutor este binevenit. Îți mulțumim în avans!

Există două feluri de a practica operația, unul prin compresie, celălalt prin extirpare. Operația prin compresie este practicată în felul următor. Pe când copiii sunt încă sugari, ei sunt puși într-un bazin plin cu apă fierbinte. Apoi, când corpul s-a înmuiat, apeși ”gemenii” în bazin cu degetele până când ei nu mai există. Ar trebui să nu-i mai simți, ca și cum s-ar fi destrămat. Metoda extirpării se desfășoară după cum urmează. Omul care trebuie să fie castrat este întins pe o bancă și scrotul cu testiculele este prins ferm cu degetele mâinii stângi și tras. Sunt practicate două incizii drepte cu scalpelul, una pentru fiecare ”geamăn”. După ce sunt presați în afară, gemenii trebuie să fie retezați, căci sunt conectați în mod natural de vasele de sânge înconjurătoare printr-o legătură subțire. Această metodă este preferabilă compresiei, căci cei făcuți eunuci prin compresie păstrează o dorință parțială pentru împreunarea trupească, deoarece se pare că o parte din gemeni scapă compresiei.

Povestea despre castrare îi aparține medicului bizantin Pavel din Eghina, care a trăit în secolul VII.

A fost util acest articol?

Autor

Profesor de istorie la Școala Gimnazială ”Constantin Popovici” din Buhoci și la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Buhuși. E-mail: profu@oradeistorie.ro.

Adaugă un comentariu

Cărți de istorie
error: Vă rugăm să respectați drepturile de autor.