Sprijină acest proiect
Dragă cititorule, Acest site este o inițiativă privată. Avem nevoie de ajutorul tău pentru a duce mai departe acest proiect. Îl poți susține prin donații, prin intermediul platformelor de mai jos. Orice ajutor este binevenit. Îți mulțumim în avans!

7 noiembrie 1942

Scumpă măicuță,

Azi am primit scrisorile de la dumitale din 24 și 27 ale lunii, precum și cartea poștală din 17 septembrie ca un dar regesc adus prinos celui ce nădăjduiește în fiece zi în apropierea clipei în care își va putea revedea și îmbrățișa pe scumpa lui măicuță.

Mulțumesc Celui Atot Puternic că te-a ocrotit să străbați cu bine clipele de grea încercare de pe patul de suferință. Sper ca la primirea acestor rânduri vei fi uitat că ai scăpat de un apendice inutil și că alergi iar nestânjenită în treburile gospodărești.

Nădăjduiesc ca bunurile de iarnă trimise vor încerca inutil să mă găsească tot în Rusia, căci poate voi fi acasă. Am mari speranțe ca acest Crăciun îl vom face împreună. Tot azi am primit câteva scrisori de la Hilde și tante Ana. Îți voi scrie imediat ce voi afla cu certitudine despre înapoiere. Până atunci mult curaj și răbdare scumpă măicuță.

Te îmbrățișez fierbinte, cu întreaga dragoste și dorul revederei, Nelu.

A fost util acest articol?

Autor

Profesor de istorie la Școala Gimnazială ”Constantin Popovici” din Buhoci și la Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” din Buhuși. E-mail: profu@oradeistorie.ro.

Adaugă un comentariu

Cărți de istorie
error: Vă rugăm să respectați drepturile de autor.