Despre

Viziune

Un profesor modern este cel care ține pasul cu evoluția tehnologică. Dacă în secolul trecut, pentru a fi profesor erau de ajuns competențele științifice și cele psihopedagogice, în prezent sunt necesare și cele digitale.

Susținem digitalizarea sistemului educațional din România. În era digitală suntem la un click distanță de orice informație și, datorită acestui lucru, putem beneficia de mii de resurse educaționale gratuite pe care internetul ni le pune la dispoziție tocmai pentru a le folosi în cadrul orelor de curs.

Credem în profesorul digital.

Misiune

Ora de Istorie este o platformă educaţională care a apărut în vara anului 2021, din inițiativă privată. Ea a fost creată cu scopul de a-i ajuta pe elevi și pe profesori.

Toate resursele didactice sunt gratuite și pot fi descărcate în format pdf. Multe dintre ele vin însoțite de imagini, prezentări video și recomandări bibliografice.

Autorii materialelor sunt profesori din mediul preuniversitar, cu experiență, care predau atât la gimnaziu, cât și la liceu.

Autori fondatori

Profesor Grad didactic Unitate de învățământ
Cosmin-Ionuț Florea II Școala Gimnazială „Constantin Popovici” din Buhoci
Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Buhuși
Andreea Florea II Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif” din Bacău
Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” din Buhuși

Contributori

  • Elena Luchian – Absolventă a promoției 2024, am obținut nota 10 la proba de istorie din cadrul examenului de Bacalaureat. În prezent, sunt studentă la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, specializarea arabă-franceză.
  • Nicoleta Zărnescu – Profesor de istorie, grad didactic I, la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău
  • Silvioara Mădălina Mihai – Profesor de istorie, grad didactic I, la Școala Gimnazială „Ferdinand I” din București

Contact

E-mail: profu@oradeistorie.ro


Înainte de a utiliza site-ul, vă invităm să citiți termenele și condițiile acestuia.

Platforma educațională are realizate 232 de lecții de istorie, care sunt cuprinse în programa școlară. Acestea sunt însoțite de 1760 de imagini și prezentări video. Pentru a înțelege mai bine anumite lecții, au fost întocmite 18 de lecții ajutătoare. În cadrul acestora, 1079 de cuvinte sunt colorate cu verde și sunt însoțite de explicații. Pentru recapitularea și evaluarea elevilor au fost rezolvate 100 de exerciții de bacalaureat și întocmite 9 de teste inițiale și sumative. Lecțiile 0
    Clubul de istorie
    Trimitem periodic un e-mail cu cele mai noi articole celor 4000 de membri. Alăturați-vă și dvs. clubului de istorie!

    Susțineți accesul gratuit la educație prin Ora de Istorie

    Educație gratuită și de calitate: Fiecare donație permite elevilor să acceseze lecții gratuite, bine structurate și captivante, care fac învățarea istoriei mai atractivă. Resurse interacive și actualizate: Contribuția dvs. ne ajută să dezvoltăm lecții interactive și materiale educaționale adaptate nevoilor moderne de învățare. Împreună pentru viitorul educației: Donațiile dvs. fac diferența! Alăturați-vă misiunii noastre de a aduce educația istorică mai aproape de tineri. Contribuiți acum și deveniți parte din schimbare!
    Doresc să susțin
    Închide mesajul