Răspuns: În a doua jumătate a veacului al XIV-lea a luat naștere Moldova, cea de-a doua „libertate românească” după cum avea să numească Nicolae Iorga acest eveniment.
Întemeierea Moldovei are la bază două etape: „descălecatul” lui Dragoș, respectiv „descălecatul” lui Bogdan.
La mijlocul secolului al XIV-lea, Ludovic I de Anjou, regele Ungariei, a organizat mai multe expediții militare împotriva tătarilor. La una dintre acestea a participat și Dragoș, un voievod din Maramureș. Drept răsplată, voievodul maramureșean a primit din partea coroanei maghiare un mic teritoriu situat în nord-vestul Moldovei. Acest teritoriu a fost organizat ca marcă de apărare și a constituit nucleul viitorului stat medieval Moldova.
Nemulțumiți de dominația maghiară asupra Moldovei, localnicii s-au revoltat. La acest eveniment a luat parte și Bogdan, un alt voievod din Maramureș, ostil politicii maghiare. Revolta s-a încheiat cu alungarea urmașilor lui Dragoș și preluarea puterii de către Bogdan, care a reușit să respingă atacurile maghiare și să obțină independența Moldovei.
Foarte frumos sunt lucrate primele exerciții, dar ar fi de folos sa fie făcute și celalalte pentru ca mi-ar fi de folos, mulțumesc.